I WOOD BE A STATUE

Bekijk ook
Thema's: Straatannimatie
Genres: Levend standbeeld

Stel je voor: je bent gemaakt als standbeeld, maar je voelt je mens. Elke keer weer word je geconfronteerd met het ontbreken van de benen, beweeglijkheid en andere menselijke eigenschappen die je maar al te graag wil hebben. Deze act is er een van een supergroot standbeeld (2 meter 80 hoog) in tweestrijd met zichzelf.

Maar je beseft maar al te goed dat je veroordeeld bent tot het zijn van een houten beeld... I wood be (a statue).

Dit beeld is gemaakt naar het idee van 2 beelden van de hedendaagse kunstenaar Frans Heirbaut (°Sinaai, 1948). Deze beelden, een portret van Fred Bervoets en één van Jan Hoet, spraken voor ons bij het zien ervan meteen tot de verbeelding.

Voor het eerst hebben we een houten levend standbeeld, een standbeeld dat in onze reeks 'anders dan anders' is. Geen exacte kopie van de beelden van Frans Heirbaut, omdat we geen Fred Bervoets of Jan Hoet willen zijn, maar een derde beeld in de reeks, een vervolg van wat de kunstenaar op een ongelofelijk mooie manier wist te maken.

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions